Muzika
62

Halka uskoro u Bihaću, Prijedoru i Goraždu

Klix.ba
Ansambl Halka ove sedmice nastavlja promotivnu koncertnu turneju po Bosni i Hercegovini kojom predstavlja svoj prvi album nastao u produkciji Gramofona.

Iako je album objavljen prije nepuna dva mjeseca, neke od najljepših sevdalinki u izvedbi ansambla Halka za kratko vrijeme su stekle popularnost među ljubiteljima sevdaha, a svaki njihov koncert donosi sevdalinke u iznimnoj interpretaciji pjevača Bože Vreće, gitariste Dine Šukala, pijaniste i harmonikaša Adisa Sirbubala, kontrabasiste Edvina Hadžića i perkusioniste Anesa Beglerbegovića.

U četvrtak 5. septembra Halka će održati koncert u Kulturnom centru Bihać dok će 7. septembra nastupiti u Pozorištu u Prijedoru. Goraždanska publika moći će uživati u njihovom koncertu 12. septembra u Kino sali Centra za kulturu.

Ulaznice za koncerte u Bihaću i Prijedoru koštaju 5 KM i mogu se kupiti na blagajnama Kulturnog centra Bihać i Pozorišta u Prijedoru.

Turneja će biti nastavljena i u oktobru. Već 4. oktobra planiran je njihov nastup u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Inače, Halka je do sada u okviru bosanskohercegovačke turneje održala uspješne koncerte na Ljetnoj pozornici Ilidža, potom u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

Poslušajte njihovu interpretaciju sevdalinke Dvije su se vode zavadile.