Muzika
54

Halka osvaja region

FENA
Promocija drugog albuma "O ljubavi" ansambl Halka je rasprodan i koncert je održan u utorak navečer u KIC-u Budo Tomović u Podgorici, upravo poput prethodnih koncerata održanih u Lisinskom u Zagrebu i Cankarjevom domu u Ljubljani.

Novinarka podgoričkog dnevnika Vijesti u tekstu pod naslovom “Maestralna Halka oduševila Podgoričane” napominje da su “mnogi izvođači uspjeli da napune salu KIC-a, ali rijetki su oni koji su ostavili utisak na publiku kao što je Halka učinila sinoć.”

Slovenačko Delo je Halku proglasio “novim evropskim muzičkim fenomenom” osvrćući se na koncert koji je, po riječima novinara ljubljanskog dnevnika publici predstavio “Sto nijansi sevdaha”.

Riječi hvale ne štede ni hrvatski mediji. Slobodna Dalmacija nakon zagrebačkog koncerta piše o velikom interesu publike, dok Večernji list naziva ovaj ansambl “regionalnom senzacijom”.

Koncert u Podgorici održan je u okviru regionalne koncertne turneje "O ljubavi" kojom ansambl Halka promovira svoj drugi album objavljen u produkciji Gramofona iz Sarajeva koji je i organizator turneje.

Turneja "O ljubavi” će se nastaviti koncertima u Bosni i Hercegovini. Ovog mjeseca Halka će svoj album predstaviti i publici u Banskom dvoru u Banjoj Luci (13. marta) i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli (19. marta) dok će sarajevski koncert u BKC-u biti održan 3. aprila.

Ulaznice za koncerte u Tuzli i Sarajevu su već u prodaji, dok je premijerni nastup Halke u Banjoj Luci poklon Banjalučanima povodom godišnjice magazina Buka, a u suorganizaciji Kulturnog centra Banski dvor, magazina BUKA i izdavačke kuće Gramofon. Regionalna turneja "O ljubavi" završit će koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja.