Uživo na Hayat TV-u
0

Halid Bešlić uz goste i prijatelje promovisao album "Romanija"

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Popularni pjevač narodne muzike Halid Bešlić promovisao je sinoć u programu Hayat TV-a svoj novi album nazvan "Romanija", izdat za Hayat produkciju.

U programu uživo Halid je u društvu gostiju izveo neke od pjesama poput "Romanija", "Kad si disala za mene", "Sevdah", "Kad pukne srce", "Sviće zora"...

Naslovna pjesma novog albuma "Sijede" nastala je u saradnji sa srbijanskim kantautorom Željkom Joksimovićem, koji se u program javio iz Beograda i rekao kako je uživao u snimanju, da mu je drago što je pogodio senzibilitet kakav se tražio i što poznaje jednog tako divnog čovjeka kakav je Halid.

Novi album ima 11 pjesama, a na njih pet Bešlić je sarađivao sa Mirkom Šenkovskim, poznatijim po nadimku Geronimo. Zanimljivo je i da je mladi plesač i pjevač Dženan Jahić autor pjesme "Kad si disala za mene", a to je prva pjesma koju je napisao za nekog drugog.

Jedan od gostiju u studiju večeras je bio i Enis Bešlagić, koji se ponovo okušao u pjevačkim vodama.

"Ovo nije ni bend ni orkestar, ovo je jedna familija", oduševljeno je kazao glumac i dodao da mu je drago što Halid i on sada imaju i pjesmu "Sviće zora", nakon poznate "Iznad Tešnja zora sviće".