Muzika
0

Halid Bešlić: Pozitivna trema uoči koncerta na Koševu

Piše: J. H.
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Halid Bešlić, ikona narodne muzike, u subotu će održati koncert na stadionu Koševo. U razgovoru za portal Klix.ba Halid je govorio o očekivanjima uoči koncerta, gostima, karijeri, nogometnoj reprezentaciji, JMB-u...

Nakon što su se dvorane Zetra i Skenderija pokazale malim kada su u pitanju Halidovi koncerti, legendarni bosanskohercegovački pjevač odlučio je počastiti svoje fanove koncertom kojem će svi moći prisustvovati.

Kako kaže, pripreme se privode kraju.

"Bina se montira, vrše se probe, atmosfera je radna... Toliko sam ovih dana zauzet da ne znam ni kako se zovem", kaže Bešlić na početku razgovora. Kako kaže, prisutna je pozitivna trema te obećava nezaboravnu zabavu u subotu na Koševu.

"Stadion će biti pun, ja sam raspoložen, tako da ne smije nedostajati pozitivne atmosfere. Tu će biti i moji gosti Haris Džinović, Colonia, Željko Joksimović, Enes Begović, Viki Miljković, Dženan Jahić...", dodaje Bešlić.

Ovaj koncert za njega će biti i kruna karijere.

"Ne znam šta bih više poslije Koševa mogao uraditi. Kruna je za sve ono što sam želio i postigao, poslije ovoga nema se šta više postići. Ovo je maksimum", kaže naš sagovornik.

U posljednjih tridesetak godina, ime Halida Bešlića sinonim je za narodnu muziku. Kako kaže, neke su se stvari možda mogle bolje uraditi. Ali, ne žali ni za čim.

"Bilo je kako je bilo. Ja sam prezadovoljan karijerom", kaže Bešlić.

Nismo propustili priliku da sa bh. pjevačem porazgovaramo i o bh. reprezentaciji koja je na najboljem putu da se nađe među učesnicama Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Velika je euforija među navijačima i igračima. Poznajem Safeta i igrače. Sve što želim sebi, želim i njima. Vrijeme je da i mi budemo sretna nacija. Nisam nikad bio u Brazilu, pa se može desiti da odem tamo", kaže Bešlić.

Posljednjih sedmica širom naše zemlje građani protestuju zbog nepostojanja zakona o jedinstvenom matičnom broju.

"Bunt građana je opravdan i taj problem sa matičnim brojem se mora riješiti. Podržavam ljude koji su mirno i dostojanstveno izašli na ulice i traže svoja prava", kaže na kraju Halid Bešlić te poručuje političarima da rješavaju probleme bh. građana što prije.