Pred koncert u Zenici
0

Halid Bešlić: "Poželio sam pjevati"

Sarajevo-x.com
Pred veliki koncert u zeničkoj Areni, folk pjevač Halid Bešlić je za Sarajevo-x.com rekao da je spreman za nastup i da ima dovoljno snage da izdrži tempo koji se od njega očekuje.

"Poželio sam pjevati, ali ne baš puno. Pjevao sam ja u međuvremenu, imam snage i glas me služi. A i pauza od pola godine nije preduga. Da nisam pjevao dvije-tri godine, to bi onda bila druga stvar", rekao je Bešlić za naš portal.

On je nedavno snimio i novi spot za pjesmu "Dvadesete" sa albuma "8". Izvršni producent je Nedim Srnja, režiser je Damir Mujagić, dok su akteri u spotu, pored Halida Bešlića i njegovog benda, djeca iz naselja Vranduk, te glumica Lana Stanišić. Bešlić je rekao da je zadovoljan urađenim spotom.

"Spot je dobar i sviđa mi se kako je urađen. Vidi se da je rađen sa dušom i dobrom ekipom i rezultat je morao biti odličan", izjavio je Bešlić.

Nešto više od mjesec dana nakon nastupa u zeničkoj, Bešlića očekuje nastup u zagrebačkoj Areni. U hrvatskim medijima pojavila se informacija da će zbog velikog interesovanja publike biti održana dva koncerta.

"U Zagrebu nastupam 23. oktobra. Sigurno je da će biti organizovan jedan koncert, a za taj drugi vam ne mogu ništa tačno reći. Možda i bude, ko zna", rekao je Bešlić.

Na pitanje kada će sarajevska publika moći uživati u njegovom koncertu, Bešlić kaže da novi koncert u Sarajevu ide sa novim albumom koji se, kako je on rekao, radi "usput" i koji bi trebao biti gotov naredne godine.

Prije nešto više od pola godine Bešlić je doživio tešku saobraćajnu nesreću kada je sa svojim vozilom sletio s ceste, pri čemu je zadobio teške povrede lica, te izgubio vid na desno oko.

"Zdravlje je dobro. Još uvijek osjećam posljedice udesa. Ne boli me ništa, samo mi lice i zubi ponekad trnu. Trebaće još pola godine da sve zacijeli, ali biće to dobro", optimističan je pjevač.

Halid Bešlić je nekoliko sati prije razgovora stigao iz Minhena gdje je pjevao na rođendanskoj zabavi nogometaša Ivice Olića, člana Bayerna i hrvatske reprezentacije. Bešlić je bio Olićev rođendanski poklon njegove supruge, a goste rođendanske zabave, među kojima je bio i Sergej Barbarez, zabavljao je na sebi svojstven način. Olić je, navodno, zaplakao kad je Bešlić ušao u salu i počeo pjevati, a rekao je da mu je to najbolji rođendanski poklon koji je dobio.