Muzika
67

Halid Bešlić i Jasna Gospić spot za duetsku pjesmu snimaju u Istanbulu

Klix.ba
Autor ove duetske pjesme je Dženan Jahić, dok je aranžman djelo Marina Meštrovića. Promocija spota zakazana je za početak decembra.

Halid Bešlić i Jasna Gospić su umjetnici sa velikim brojem hitovima u svojoj karijeri, a ideja o zajedničkoj pjesmi rodila se prije tri godine. Čekali su pravu pjesmu za koju će oboje biti sigurni da je pravi izbor.

"Dženan Jahić mi je prije pola godine napravio predivnu baladu "Boja maline", te evo sada nastavljamo našu saradnju pjesmom "Samo jednom". Tekst je toliko zreo, da mi zaista ne ide u glavu da dečko njegovih godina ima život tako jasno definisan u nekoliko riječi, vrlo tačno, suptilno, lijepo i životno. Halid je otpjevao fantastično, a ja sam dala sve od sebe, tako da smo presretni kako sve to zvuči sada", kaže Jasna.

"Spot smo snimili u Istanbulu, opet na Dženanovu ideju. Ovo je nekako fantastičan spoj između starijih i mlađih. Dženan ima jednu tako nevjerovatnu energiju, koju samo može imati jedna takva mladost u totalnoj ekspanziji. Izabrali smo Istanbul, grad gdje se ljubi istok i zapad", ističe Jasna.

Halid Bešlić mnogo putuje, uveseljava svoju publiku koncertima širom svijeta, ali nađe vremena i za snimanje novih pjesama i spotova te dodaje.

"Dženan je meni napisao pjesmu "Kad si disala za mene", na mom posljednjem albumu. On je posebno dijete, završio je medicinu, prvak je sportskom plesu, pjeva, komponuje, piše izvanredne tekstove. Ima mnoge energije i na mene to sve također djeluje pozitivno. Spot je sada u montaži, početkom decembra napravićemo jednu lijepu promociju pjesme i spota u Sarajevu. Snimili smo lijepe kadrove u Istanbulu, tako da će to biti lijepe slike i priča o ljubavi koja se dešava samo jednom", rekao je Halid Bešlić.