{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gustafi zatvaraju line up Sony Ericsson World stagea

S
7.6.2010. u 15:31
0
0
Gustafi zatvaraju line up Sony Ericsson World stagea
0
Gustafi zatvaraju line up Sony Ericsson World stagea
Domaćim snagama na T-Mobile INmusic festivalu pridružuju se i Gustafi. Postaju poznati po osebujnom muzičkom izrazu, spajajući rock, tex-mex, istarsku narodnu kantu, blues, cajun..., ali i po svojim energičnim nastupima.
1992. godine krenuli su u tzv. Oštarijadu koja nikad nije završila i od tada odsvirali preko 1500 nastupa. "Ja nisam stija mala“, "Brkica“, "Kadi su ta vrata“, "Ča bin da“, "Kega si sanjala“, "Žminjka“ tek su neki od velikog broja hitova Gustafa uz koje je vrhunska koncertna zabava zajamčena. Poznata "štala“ Gustafa, kako popularno nazivaju svoje energične nastupe, očekuje nas ove godine na Sony Ericsson World stageu T-Mobile INmusica!

Počeci Gustafa sežu u 1980. kada se članovi benda okupljaju pod imenom Gustaph y njegovi dobri duhovi u Vodnjanu. Ubrzo počinju nastupati izvan Istre - po Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu..i stjecati "rejting“ te već 1981. nastupaju u finalu YURM-a, a 1983. s Leibachom na Zagrebačkom biennalu.

Svoj prvi LP pod nazivom "V" snimaju 1985. u izdanju ondašnje Dokumentarne. Nakon albuma "Tutofato“ (1994.) uslijedili su "Zarad tebe“ (1995.), "Sentimento muto“ (1997.) i "Vraćamo se odmah“ (1999.) koji mnogi glazbeni kritičari proglašavaju albumom godine, a zajedno sa „Sentimento muto“ stavljaju u 10 najboljih albuma devedesetih u Hrvatskoj. Uspjeh kod kritičara i publike nastavlja i "Na minimumu“ koji objavljuju 2002. godine. Kompilacijski album "Gust of“ sa 15 "of" pjesama izdaju 2004., a godinu dana kasnije i maksi singl "Tampon'“ koji osim tri nove pjesme sadržava i DVD sa 14 do tada objavljenih spotova. Uslijedio je novi studijski album "F.F.“ (2006.) za koji dobivaju i Porina za najbolji rock album, a u studenom 2007. u zagrebačkoj Tvornici, na već legendarnim koncertima za Martinje snimaju i svoj prvi live CD i DVD. Najnoviji album naziva "Chupacabra“ sa 16 novih pjesama objavljuju 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: