|

Guetta tražio listu bosanskih jela sa sastojcima i puno vode

Guetta tražio listu bosanskih jela sa sastojcima i puno vode
0
S
Sarajevo-x.com
15.12.2010. u 16:50
0
komentara
0

dijeljenja
Guetta tražio listu bosanskih jela sa sastojcima i puno vode
Pripreme za dolazak planetarne zvijezde Davida Guette teku po planu, a organizacija njegovog boravka u BiH je jedna od najzahtjevnijih u posljednje vrijeme. Poznati DJ ima vrlo stroge i brojne zahtjeve koje nekoliko timova u našoj zemlji već mjesecima pokušava ispuniti. Prošle sedmice Guettin tim je došao u Sarajevo kako bi provjerio da li sve ide po planu.
Dolaze Guettina supruga i dvoje djece?

Uoči nastupa u sarajevskoj Zetri, francuski DJ i producent će biti smješten u hotelu Europa gdje je za njega rezervisan i blokiran cijeli sprat. S njim će doći mnogobrojan tim, a David Guetta će odsjesti u apartmanu. Nije poznato hoće li s njim doći njegova supruga i njihovo dvoje djece, 6-godišnji sin Elvis i 3-godišnja Angie, koje nerijetko vodi na turneje. Lista zahtjeva Davida Guette obuhvaća , između ostalog, 24-satni pristup dvorani za vježbanje, sauni, bazenu, osobnog kuhara i masera, kao i štošta drugo.

Zahtjevi, zahtjevi...

Francuski DJ je tražio da pije isključivo vodu i to u velikim količinama. Za ovu priliku to će biti voda KAP, novi, bosanskohercegovački brand. Zatražio je i Red Bull koji mora biti optimalno rashlađen i raspoređen po sobama gdje će boraviti njegova ekipa. Kuhari u hotelu sastavili su listu jela koja moraju biti tačno usklađena sa zahtjevima i načinom pripreme Guettina ličnog kuhara.

Francuzi su tražili i popis jela koja su tipična za ovo podneblje s listom sastojaka koji se za njih koriste. Poseban se meni priprema i za Guettinu djecu, iako još nije poznato hoće li doći.

Traži vozila sa EURO 5 standardom

Guetta neprestano ističe kako se brine o okolišu, pa je tako zatražio da se za njegov prijevoz u Sarajevu koriste vozila s motorima koji zadovoljavaju EURO 5 normu. Za prijevoz slavnog DJ-a će se, tokom njegovog boravka u BiH, pobrinuti kompanija Vermont sa svojim vozilima Peugeot 3008 i Peugeot 407, koji u potpunosti zadovoljavaju postavljene standarde.

Svoju brigu za okoliš DJ pokazuje i kad je u pitanju tehnika za nastup. Umjesto da tone opreme prevozi širom Europe i svijeta, on zahtijeva da se sva potrebna tehnika nabavlja od lokalnih dobavljača koji moraju zadovoljiti vrlo stroge standarde. Guettin tim preuzima tehniku i produkciju 24 sata prije nastupa i prilagođava je za koncert.

Od tehničkih posebnosti treba istaknuti da će i u Sarajevu po prvi puta biti predstavljen Robot T8 opremljen laserom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.