Jaeger Music Night 2011.
0

Grupe Naksut Vesert i Venus takmiče se u Tuzli

Sarajevo-x.com
Grupa Venus
Grupa Venus
U sklopu Jaeger Music Nighta 2011. dosad su održana tri muzička duela - u Sarajevu, Novom Travniku i Doboju, na kojima su pobijedile grupe Urban Instinct, Polaroid Trip i Hetrem.

Četvrti i posljednji muzički duel u sklopu prve faze Jaeger Music Nighta 2011 bit će održan u Urban Beatz Baru u Tuzli, u petak 15. jula, a snage će odmjeriti bendovi Naksut Vesert i Venus. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 20 sati, je besplatan, a kao specijalni gosti nastupit će grupa Sarajevo Jazz Guerilla.

I u četvrtom muzičkom duelu će publika za jedan od dva benda koji učestvuju u Jaeger Music Nightu 2011 - Naksut Vesert iz Zenice ili Venus iz Mostara, moći glasati na samom koncertu, ali i putem SMS poruka, te na web siteu www.jaegermusicnight.ba.

Glasanje putem SMS-a i web sitea bit će otvoreno sedam dana nakon koncerta, do 22. jula. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Naksut Vesert pokušava spojiti nekoliko muzičkih pravaca – od klasičnog rocka, preko drum and bassa, do elektro muzike. Njihove pjesme kombinacija su live i elektro ritmova i efekata, dok tekstovi govore o razmišljanjima pojedinca koji živi u društvu punom socijalnih problema.

Četiri djevojke koje čine grupu Venus kombiniraju klasični rock’n’roll sa zvukom violončela, a glavni uzori su im Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Whitesnake, The Cult… Djevojke su nastupale na Demofestu u Banjoj Luci, ali i na mnogim drugim festivalima.

Podsjećamo da je za učešće u ovogodišnjem, trećem izdanju Jaeger Music Nighta, konkurisalo 19 bendova. Žiri je odabrao osam najboljih, koji snage odmjeravaju u sklopu prve faze programa. Četiri pobjednika proći će u polufinale programa i potom, kroz još jednu seriju muzičkih dvoboja, dobiti priliku da osiguraju jedno od dva mjesta u finalu ovogodišnjeg Jaeger Music Nighta.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.