Album "Najgori"
37

Grupa Zoster objavila je novu pjesmu i spot: "Čovjek zvani činjenica"

L. R.
Spot je sniman u Španiji (Foto: Zoster)
Spot je sniman u Španiji (Foto: Zoster)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu "Čovjek zvani činjenica", koja je četvrti singl sa njihovog novog albuma "Najgori".

Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman klavijaturista Adis Sirbubalo. Gostujući muzičari na pjesmi su Johnny Gomez, koji je svirao perkusije i Miron Rafajlović, koji je bio zadužen za trubu. Spot za pjesmu radio je dugogodišnji saradnik grupe Zoster Miki Olabarri.

„Spot za pjesmu 'Čovjek zvani činjenica' snimljen je u sedmom mjesecu 2022. godine diljem Španije od sjevera do juga, od Costa Brava do Costa del Sol po starim napuštenim cestama tražeći ostatke nekih lijepih vremena i mjesta koja će uskoro nestati. Snimljeno je sa super 8 analognim filmom inspiriran serijama b produkcije iz kasnih sedamdesetih. Spot prestavlja pilot/trailer filma, koji nikad neće biti snimljen.“ navodi frontmen benda, Mario Knezović.

Album "Najgori" imat će 10 pjesama koje su koncepcijski povezane. Zoster je 2020. godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje albuma „Najgori“ koji je sniman u Muzičkom centaru Pavarotti u Mostaru, studiju Baraka u Mostaru i studiju Modra rijeka u Sarajevu.

Pored već poznatih albuma "Ojužilo", "Imači kada" i "Srce Uzavrelo", ovo će biti četvrti album. Grupa Zoster 10. februara nastupat će i u sarajevskoj Slogi, a karte su već u prodaji.