Jaeger Music Night
0

Grupa "Venus" nastupa u Klubu "Samba"

Sarajevo-x.com
Foto: Dragutin Matošević
Foto: Dragutin Matošević
U Klubu "Samba" u Posušju, u petak 7. augusta sa početkom u 22 sata bit će održan koncert u sklopu Programa "Jaeger Music Night" na kojem će nastupiti mostarska grupa "Venus", jedan od finalista Programa "Jaeger Music Night".

Venus" je bend sastavljen isključivo od djevojaka, koje su na prošlogodišnjem "Demofestu" u Banja Luci ušle među šest najboljih, od ukupno 196 prijavljenih bendova. Djevojke iz "Venusa" svirale su po cijeloj Bosni i Hercegovini, te u Sloveniji i Hrvatskoj, a bile su i predgrupa grupi "Neverne bebe", na njihovom posljednjem koncertu u Sarajevu.

Podsjećanja radi, u finalnom dijelu Programa "Jaeger Music Night" nastupa sedam bh. bendova, koje je odabrao tročlani žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom i članom grupe "Dubioza kolektiv".

Pored grupe "Venus" iz Mostara finalisti Programa "Jaeger Music Night" su: "Berette" iz Širokog Brijega, "Rigorozni" iz Sarajeva, "Nula Plus" iz Tuzle, "Malter Ego" iz Mostara, "Fetus" iz Tuzle i "Motherfunky" iz Prijedora.

Svim finalistima zagarantirana su po dva plaćena nastupa na koncertima koji će tokom 2009. godine, u sklopu Programa "Jaeger Music Night", biti održani na cijelom prostoru BiH. A, krajem godine glasovima žirija i publike na jaegermusicnight.ba bit će izabrani i pobjednici Programa, koji će biti nagrađeni vrijednim nagradama. Najbolji bend dobit će na poklon snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

Sve dodatne informacije o Programu "Jaeger Music Night", kao i finalistima možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.