Muzika
18

Grupa umjetnika "Dječija Planeta" objavila album dječijih pjesama inspirisan likovima iz bajki

Klix.ba
Grupa umjetnika okupljena pod nazivom "Dječija Planeta" objavila je album pjesama za djecu pod nazivom "Bića iz priča".

Pjesme su inspirisane likovima iz bajki i usmenih legendi. Kompletan tiraž je, zahvaljujući podršci AMUS-a, besplatno ustupljen obdaništima širom BiH.

U radu na albumu učestvovali su Miralem Slipić, Kenan Mačković, Velida Mešković i Saša Filipović, a autor kompletnog materijala je Taik Ganić. Za tri pjesme su snimljeni i spotovi, a u glavnoj ulozi pojavljuje se mladi bh. glumac Rijad Gvozden.

"Snimanje je za mene bilo više nego zanimljivo jer mi je dalo priliku da još jednom 'probudim' dijete u sebi i uživam. U cijeli projekat smo ušli srcem i sa željom da najmlađima ponudimo sadržaj koji će ih zabaviti, ali ujedno i educirati. Današnji TV programi nažalost nude sve manje edukativnog sadržaja za djecu, a posebno u domaćoj produkciji, zaboravljajući da svrha televizije nije samo zabava, već da imamo i odgovornost obrazovanja mlađih generacija. Generalno volim raditi sa djecom i za djecu i ako barem neke od njih, nakon što pogledaju spotove, nadahnem da pročitaju knjigu o Harryju Poteru ili Robinzonu Krusou, bit ću sretan", rekao je Gvozden za Klix.ba.

Cijeli album poslušajte na zvaničnom YouTube kanalu grupe Dječija Planeta.