Od 24. do 27. maja
6

Grupa The Cure obilježava 30. godišnjicu čuvenog albuma "Disintegration" u Sydneyju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanska rock grupa The Cure održat će četiri uzastopna koncerta u Sydney Opera Houseu od 24. do 27. maja. Grupa koju predvodi frontmen Robert Smith na ovim koncertima obilježit će 30 godina od izlaska svog čuvenog albuma "Disintegration" kojeg mnogi muzički kritičari smatraju jednim od najboljih svih vremena.

Kako se ulaznice za njihove nastupe rasprodaju brzinom svjetlosti i stranica Sydney Opera Housea blokirana je u nekoliko navrata usljed navale fanova koji su željeli da nabave ulaznice za ovaj rock spektakl.

The Cure će izvesti sve pjesme sa antologijskog albuma "Disintegration", čak i one koje su fanovi rijetko imali priliku čuti uživo. Osim što ove godine proslavljaju monumentalnih 40 godina stvaralaštva, u martu ulaze i zvanično u Rock'n'roll dvoranu slavnih, a fanove su obradovali vijestima da uskoro stiže novi album pa nije ni čudo što su na ovogodišnjim vodećim svjetskim festivalima upisani kao najveće zvijezde.

Dok bend nagovještava da su u pripremi dodatni nastupi na drugim svjetskim lokacijama povodom obilježavanja trideset godina njihovog osmog albuma, već su potvrdili svoje headlinerske nastupe na ovogodišnjim muzičkim festivalskim gigantima među kojima je i EXIT festival čime će bend premijerno nastupiti u Srbiji, a predgrupa će im biti kultna grupa 65daysofstattic. Britanski mediji sve više pišu da će upravo The Cure biti glavne zvijezde Glastonburyja ove godine što bi im bio četvrti put u karijeri da predvode program ovog festivalskog giganta.

Album "Disintegration" koji je svijetu podario vječne hitove kao što su "Lullaby", "Lovesong", "Pictures of You" i "Fascination Street" cementirao je ovaj bend kao svjetske indie zvijezde i doveo ih u sam vrh britanskih top lista, a do 1992. godine razgrabljeno je više od tri miliona primjeraka "Disintegration" izdanja. Danas ga mnogi fanovi, kritičari i poznate ličnosti pominju kao album koji je utjecao na njihove živote i pomogao im u teškim životnim trenucima. Čak i u jednoj epizodi popularne crtane serije "South Park", autori kroz lik Kylea poručuju da je to najbolji album ikad.

U ponudi je ostao još vrlo ograničen kontigent ulaznica za prvi festivalski dan po sniženoj cijeni kada nastupa The Cure. Aktuelna cijena iznosi 58 KM za parter i 78 KM za FAN PIT, dok je GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. juli 210 KM, dok će uskoro biti dostupne ulaznice po novoj višoj cijeni. Trenutno je u prodaji i ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po cijeni od 115 KM, što predstavlja visokih 55 posto uštede u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice EXIT festivala i putem prodajne mreže Kupikartu.ba.