Na BBC Radiju 2
12

Grupa The Cranberries predstavila zadnju pjesmu koju je snimila s Dolores O'Riordan

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tačno 12 mjeseci nakon smrti pjevačice sastava The Cranberries Dolores O'Riordan njeni kolege iz benda su najavili objavljivanje njihove posljednje zajedničke pjesme, piše BBC.

Naime, grupa je gostovala na BBC Radiju 2 za vrijeme kojeg je premijerno puštena "All Over Now", nova pjesma s vokalima koje je Dolores O'Riordan snimila prije nego što je preminula.

Kako prenose strani mediji, u pitanju je srceparajuća priča o porodičnom nasilju koja je ispričana kroz pjesmu. Singl na samom kraju slavi ženu koja uspijeva izbjeći ciklus nasilja. Međutim, priča ostaje nedovršena budući da je O'Riordan ostavila samo jednu strofu i refren s kojim su kolege iz benda morale raditi.

"Najteže nam je bilo nekoliko mjeseci nakon što je Dolores preminula. Svakim preslušavanjem demo snimaka sjećate se lijepih trenutaka provedenih s njom", rekao je gitarista grupe The Cranberries Noel Hogan.

Podsjećamo da je Dolores O'Riordan pronađena mrtva u hotelskoj sobi u Londonu 15. januara 2018. godine, a kao uzrok smrti navodi se gušenje.