{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grupa "Regina" u starom sastavu sa novim albumom i video spotom

F
11.12.2006. u 13:28
0
0
Grupa "Regina" u starom sastavu sa novim albumom i video spotom
0
Grupa "Regina" u starom sastavu sa novim albumom i video spotom
Grupa "Regina" je ponovo na okupu u staroj postavi sa novim albumom "Sve mogu ja", a koji je promoviran 8. decembra u sarajevskom klubu "Coloseum".
Ova promocija je ujedno i najava povratka grupe "Regina" na bh. i ex yu muzičku scenu. Nakon susreta članova benda u Beogradu 2004. godine odlučili su da ponovno krenu u staroj postavi.

Grupa je nastala 1990. godine u Sarajevu, a te je godine objavila i prvi album.

Nakon pojavljivanja albuma "Regina" krenuli su i prvi koncerti. U početku na prostorima BiH, a vrlo brzo i širom bivše Jugoslavije.

Grupa je već na početku stekla veliki broj obožavatelja, tako da su uz neke zakazane koncerte održani i dodatni nastupi.

Slogan koji je pratio prvi album "Mi nismo Merlin, mi smo Regina" bio je na samom početku dovoljan razlog da skrene pažnju medija na novu grupu.

Vrlo brzo postali su jedan od najpopularnijih tinejdžerskih bendova sa svojim hitovima “Spavaj”, “Ne pitaj me” i "Kao nekad ona".

Već sljedeće godine izlazi drugi album pod imenom "Ljubav nije za nas" sa kojim "Regina" postiže uspeh i širom bivše Jugoslavije.

Tokom rata grupa prekida rad u ovom sastavu jer silom prilika ostaju razdvojeni.

Od 1992. do 1999. godine Aleksandra Čović nastavlja sa radom u Beogradu gdje grupa u izmijenjenom sastavu objavljuje albume "Regina" , "Oteto od zaborava ", "Godine lete", "Ja nisam kao drugi", "Kad zatvorim oči" i "Devedesete".

Povratak na muzičku scenu najvili su spotom "Izgedala je malo čudno", a snimljen je i spot za pjesmu "Ljubav nije za nas".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: