Jednako vatreni i kreativni
0

Grupa Prodigy se vraća na muzičku scenu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanski bend koje prije deset godina osvojio svijet pjesmama punim nasilja, strašnim spotovima i tehno punk stilom The Prodigy najavali su veliki povratak na svjetsku muzičku scenu.

Trio iz Londona, Maxim, Keith Flint i Liam Howlett, vratio se s novim albumom "Invaders Must Die", koji neodoljivo podsjeća na njihove rave korijene.

Tehnički, grupa se nikada i nije raspala, ali njihov povratak u studio i rad na petom albumu bio je dug i naporan.

"Nije istina da se bend raspao, mi ne marimo za priče", kazao je za Reuters Liam Howlett, producent i autor većine pjesama.

U intervju koji je dao u Tokiju, Howlett je kazao kako je 2003. godina bila posebno teška za njih, te da on i pjevač grupe Keith nisu pričali jedan s drugim cijelu godinu, ali su 2005. godine obnovili prijateljstvo.

"Novi album je abrazivan i energičan. Prodigy je hedonistički bend, i jednostavno to je što je izašlo iz nas", dodao je.

Album "The Fat of the Land" 1997. godine lansirao je Prodigy međuvodeće muzičke izvošače u to vrijeme, a pjesme "Firestarter" i "Breathe" postale su veliki hitovi.

Najveći uspjeh postigli su nakon kontroverznog singla "Smack My Bitch Up", a lagani krah grupe se počeo nazirati poslije naporne svjetske turneje.

Na koncertu koji je održan tokom januara u Tokiju, Prodigy je pokazao da su i dalje jednako vatreni i kreativni kao što su nekad bili.