Muzika
0

Grupa "Ofsajd" nastupa u Hrvatskoj

Sarajevo-x.com
Popularna sarajevska grupa "Ofsajd" nastupit će 18. decembra u Osijeku u kultnom klubu "Mini teatar".

Nakon izvrsnog koncerta kojeg su prošlog mjeseca održali u prepunom sarajevskom Domu mladih zajedno sa "Hladnim pivom", članovi grupe "Ofsajd" se raduju nastupu u Hrvatskoj sa grupom "Gužva u 16-ercu".

"Ovo je koncert kojem se veoma radujemo. Dobili smo poziv od strane dragih prijatelja, inače veoma cijenjenog i popularnog hrvatskog benda „Gužva u 16-ercu“, a cijela priča se odigrava u gradu u koji svi rado volimo doći. Nema sumnje da će ovo biti odličan koncert uz odličnu ekipu", kazao je Vanja Čerimagić, gitarista grupe.

U vezi budućih nastupa u regionu, Vanja je dodao: "Dobili smo nekoliko poziva za nastupe, prvenstveno u Srbiji i Crnoj Gori, koje smo morali prolongirati radi snimanja albuma. Naime, trenutno smo zaokupljeni uvježbavanjem novog materijala kojeg namjeravamo objaviti početkom naredne godine. Album će sadržavati do 12 numera, a radni naziv mu je 'Bure baruta', po istoimenoj pjesmi."

U svojih osam godina djelovanja grupa "Ofsajd" je stekla epitet jedne od najboljih bosanskohercegovačkih punk grupa.

"Ofsajd" je nedavno objavio video spot za pjesmu "Epilog" sa njihovog prvog albuma "Generaciji". Zanimljivost vezana za ovaj vizuelni zapis je ta da je spot snimljen u jednom kadru (non cut movie).

Nedavno je promovisana i nova verzija njihove web stranice www.ofsajd.info, na kojoj možete pogledati pomenuti i video uradak.