Spektakl u Atlanti
6

Grupa Maroon 5 svirala na poluvremenu Super Bowla, Levine raspametio dame skinuvši majicu

Klix.ba
Veliki sportski događaj Super Bowl održao se sinoć u američkoj Atlanti, a za muzičko-scenski spektakl na poluvremenu bila je zadužena popularna grupa Maroon 5.

Momci iz Los Angelesa oduševili su fanove na stadionu Mercedes-Benz te milione gledalaca iz cijelog svijeta. Oni su svirali neke on njihovih najvećih hitova kao što su "Harder To Breathe", "This Love" te "Gilrs Like You".

Poseban trenutak desio se kada su baladu "She Will Be Loved" izveli usred mase ljudi koji su u rukama čuvali kineske papirne lampe.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Međutim, i pored spektakularne scene te dodatnih efekata, američka javnost komentariše kako je u nastupu Maroon 5 nedostajala emocionalna konekcija, pišu mediji u SAD-u.

Prvobitni snimak nihovog nastupa, koji je objavljen na You Tubeu, dobio je skoro stotiinu hiljada dislajkova, zbog čega je izbrisan, te je postavljen novi koji također ima mnogo više dislajkova nego lajkova.

Na sceni s Maroon 5 sinoć su bili i reperi Big Boi i Travis Scott, ali sudeći prema pisanju američkih medija, ni oni nisu ostavili veliki dojam na publiku.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Bend je svoj 14-minutni show zaokružio megapupularnom pjesmom "Moves Like Jagger" kada je frontmen Adam Levine skinuo potkošulju, što je izazvalo vrištanje žena u prvim redovima. U istom trenutku je priređen vatromet na krovu Mercedes-Benz stadiona.

Kako piše BBC, momci iz Maroon 5 su odradili svoj posao te napustili stage uz ovacije publike, ali njihov show nije bio spektakularan, niti će se o njemu dugo govoriti.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Podsjećamo, Halftime show je muzičko-scenski spektakl u trajanju od 14 minuta i prvobitno je zamišljen kao zabava koja ispunjava vrijeme u poluvremenu utakmice. Međutim, na Super Bowlu 1993. godine Michael Jackson je publici priredio nezaboravan nastup kada je uz pomoć dječijeg hora izveo pjesme "Billie Jean", "Black or White" te "We Are the World".

Jacksonov nastup na Super Bowlu važi za jedan od najgledanijih događaja u historiji američke televizije.