U Domu mladih
25

Grupa Legende održala sjajan koncert u Sarajevu i ispunila očekivanja publike

L. R.
Koncert Legendi u Domu mladih (Foto: Press)
Koncert Legendi u Domu mladih (Foto: Press)
Grupa Legende sinoć je održala sjajan koncert u Domu mladih u Sarajevu.

Sarajevska publika je imala priliku uživati puna dva sata u kvalitetnim pjesmama ove beogradske grupe, koji je održan u sklopu IX Sajma bosanskohercegovačke privrede.

Sjajnu večer emocija i dobrih vibracija obilježili su hitovi "Ne veruj", "Tamburaši", "Ne pitaj", "Četrdesete", "Uspomene", "Ej, dragi, dragi" i drugim brojnim pjesmama.

Tekstovi pjesama koji tematiziraju ljubav ukomponovani su u varijanti između starogradskih i zabavnih pjesama, našli su put do sarajevske publike. Pjevali su srcem i od srca, a sarajevska publika je to znala cijeniti.

"Mi nikada nismo pratili trendove i uvijek smo se držali svojih principa. Nismo bili ni narodnjaci ni zabavnjaci, već nešto između. Mi smo u biti spoj raznih pravaca čija je osnova tradicionalna i starogradska muzika. Ponosni smo na to što i dalje stvaramo autorsku muziku i što imamo bogat repertoar, ali i vjernu publiku svih 35 godina našeg muzičkog postojanja", rekli su ranije članovi grupe.

Sudeći prema toplom prijemu publike koja je pjevala sa "Legendama", te aplaudirala nakon svake pjesme, koncert je ispunio očekivanja publike.