Druga večer SFF-a
51

Grupa Hladno pivo priredila sjajnu svirku na Authority Partners Bridgeu

I. S.
Authority Partners Bridge je drugu večer SFF-a definitivno bila nabolja lokacija u gradu. I pored kiše koja je ulijevala svim ljubiteljima dobrog punk rocka sumnju oko nastupa Hladnog piva, svirka je ipet prošla više nego dobro.

Tražila se karta više. Uz fantastičan nastup mladog sarajevskog benda Srklet, koji je pokupio simpatije svih prisutnih, atmosfera se zagrijala do momenta izlaska poznatog Mileta Kekina i ostalih članova benda Hladno pivo, koji je po prvi u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao na mostu.

Hladno pivo slavi svojih 35 godina postojanja i sarjevska publika je nakon pandemije jedva čekala da čuje nove, ali i stare hitove. Kada su u maju 1988. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu, malo ko je mogao pretpostaviti da će Hladno pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova i da će trajati impresivnih 35 godina.

Bend iz Gajnica uspio je progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti muzičku historiju kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione.

Treće veče na Authority Partners Bridgu sve zaljubljenike elektronske muzike će zabavljati dobro poznati dvojac After Affair.