Noć za pamćenje
86

Grupa Galija priredila sjajan koncert u Slogi i oduševila sarajevsku publiku

Klix.ba
Srbijanska grupa Galija nastupila je u punom sastavu u klubu Cinemas Sloga i sarajevskoj publici priredila emotivni koncert za pamćenje.

U svirci koja je trajala više od dva sata publika je na sav glas pjevala pjesme s njihovog posljednjeg albuma "U raju iznad oblaka", ali i hitove koji su obilježili njihovu karijeru.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

"Stare trube", "Kotor", "Da me nisi", "Dodirni me", "Skadarska", "Možda sam lud", "Još uvek sanjam" i "Digni ruku" samo su neki od brojnih hitova koji su se nizali do kasno u noć.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Frontmen grupe Nenad Milosavljević, koji je poznatiji kao Neša Galija, je u nedavnom intervjuu za Klix.ba rekao da je Sarajevo uvijek imalo specifičan duh, senzibilitet i energiju.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

"Nije slučajno da iz ovog grada dolazi puno značajnih umjetnika koji su obilježili kulturu bivše Jugoslavije, pa i Balkana uopće, a smatram da suživot i sažimanje različitih kultura na jednom prostoru samo uvećavaju i bogate duhovno i stvaralačko djelovanje. Tako je i bosanskohercegovačka publika uvijek bila otvorena i izrazito senzibilna pa smo se od samih početaka do danas uvijek neizmjerno radovali koncertima na ovom prostoru", rekao je Neša Galija.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Članovi grupe Galija danas putuju u Mostar gdje će večeras od 21 sat svirati u OKC Abrašević.