Nastala u pandemiji
0

Grupa "Domine" predstavila novu, snažnu pjesmu "Neka nije ti svejedno“

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Kantautorski duo sastav Domine iz Sarajeva objavio je novu pjesmu "Neka nije ti svejedno“ u ciklusu pjesama koje su napisali za vrijeme pandemije.

Kroz te pjesme smo proželi sve svoje duboke emocije i razmišljanja vezana za situaciju u kojoj smo se mi, kao i cijeli svijet nenadano našli. Ova pjesma ima motivacionu ulogu i daje nam snagu da se nastavimo boriti i da istrajemo u našoj misiji uprkos svemu.

Poruka pjesme "Neka nije ti svejedno“ je sama po sebi snažna, koncizna, prije svega jasna i može se primijeniti na sve situacije u kojima se čovjek osjeća slabo i bespomoćno. U tim se trenucima uvijek treba sjetiti da ipak postoji nešto vrijedno borbe u svakome od nas. Kako i refren pjesme kaže na kraju: "neka ova pjesma vodi te“, željeli smo poslati poruku podrške i sebi i drugima jer je nekada dovoljna samo jedna lijepa riječ koja će nas podići i motivisati. Mi smo ovu pjesmu stvorili upravo iz tog razloga, kako zbog sebe, tako zbog drugih.

Video spot je sniman na tvrđavi Vranduk kod Zenice gdje se svake godine u sklopu „Zenica Summer Festa“ održava “Noć Rock’n’Rolla“.

Mi kao sastav svake godine nastupamo na istom i velika nam je čast biti dio te priče. Zahvaljujemo se organizatoru Nisvetu Abduloviću na susretljivosti i divnom iskustvu koje nastoji pružiti svim mladim perspektivnim sastavima već dugi niz godina.

Drugi dio spota je sniman u jednom od prostora Muzičke produkcije BHRT-a kojima smo također zahvalni na podršci koju nam pružaju kroz naše projekte. Za realizaciju video spota su zaslužni Edis Halimanović i Filip Kenović, koji su dio naše stalne ekipe od samog početka. Ponosni smo na to što su sve naše pjesme u potpunosti naših ruku djelo i što se zbog toga njihov zvuk polako ali sigurno već formira i prepoznaje.