O životinjama
12

Grupa "Dječija Planeta" objavila CD s dječijim pjesmama: "Acoustic Zoo" poklon školama i vrtićima

Klix.ba
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta pod naslovom "Bića iz priča" muzička grupa "Dječija Planeta" objavila je novi album dječijih pjesama "Acoustic Zoo-Akustični zoološki vrt".

Na albumu se nalazi šest novih pjesama i dvije bonus u kojima se pjeva o nekoliko domaćih i divljih životinja. Snimljene su pjesme "Papagaj", "Av, av", "Maus", "Kre, kre – sirena žaba", "Kukuriku", "Žirafa" i druge.

"Album je namjenjen dječijem uzrastu od pet do 15 godina i nije komercijalnog karaktera te neće biti dostupan u prodaji nego će putem pošte biti dostavljen obdaništima i obrazovno-odgojnim ustanovama (oko 100 ustanova) širom Bosne i Hercegovine, a putem maila medijskim kućama. Iskreno se nadamo da će pjesme i spotovi s ovog albuma naći svoje mjesto u svakodnevnom, kako profesionalnom tako i privatnom životu te dati doprinos u popularizaciji domaće muzičke scene", rekao je Taik Ganić, kreator albuma.

Album je realiziran uz podršku AMUS-a. Autor kompletne muzike i teksta je Taik Ganić, a u snimanju su, osim njega, učestvovali: Dunja Fazlić (glas), Sanja Grabovac (glas), Belma Haračić (glas), Almir Mualimović (bubanj i udaraljke), Saša Filipović (klavijature), Jan Delić (bubanj i udaraljke), Omer Langić (harmonike), Dječiji dramski studio Centra za kulturu i Mirza Lendo (snimanje, mix i mastering).