40 godina na sceni
17

Grupa Divlje jagode predstavlja novi album "Jukebox"

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom 40 godina postojanja i rada na sceni, grupa Divlje jagode predstavlja novi studijski album koji nosi naziv "Jukebox''.

Kako su kazali članovi benda, ''Jukebox'' je simbol njihovih početaka, prolaznosti vremena, ali i poruka kako nikad neće zaboraviti svoje stare hitove i članove benda.

Shodno tome, na albumu su ugostili nekadašnje članove Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu koji zajedno s Divljim jagodama slave 40 godina postojanja. Ovim albumom pjevač Toni Janković postaje punopravni član benda, a upravo je on dio potpuno nove pjesme, naslovne ''Jukebox". Muziku i aranžman potpisuje osnivač i gitarist Divljih jagoda Zele Lipovača, dok je tekst radio hitmejker Nenad Ninčević.

"Nakon četiri najavna singla i skoro dvije godine poštenog rada, novi studijski album pod nazivom 'Jukebox' je konačno tu. Koncepcija ovog albuma je bitno drugačija od prethodnih, a ideja za takav album došla je od vas, naših vjernih fanova. Vi ste željeli da se, kao gosti, na albumu pojave mnogi svirači i pjevači koji su prošli kroz Divlje Jagode i koji su ostavili neizbrisiv trag u pjesmama i albumima na kojima su svirali, odnosno pjevali. Naravno, bilo je nemoguće da ugostimo baš sve koji su za proteklih 40 godina prošli kroz bend, ali dobar dio njih se odazvao pozivu i pridružio snimanju jubilarnog albuma. Bilo je to nezaboravno druženje pa vjerujemo da smo barem dio atmosfere uspjeli prenijeti i na pjesme koje su se našle na ovom albumu", poručili su članovi benda.

Produkciju spota potpisuju Retro Metro & John Doe Production, a režiju Pukovnik Dabrov. Glavna akterica spota Anđela Popić predstavlja pripadnicu mlade generacije koja na jukeboxu izabere Divlje jagode, a potom joj se pridružuje Janković i priča priču o jednom od najvećih bendova naših prostora.

Osim naslovne ''Jukebox'', na albumu su i nove pjesme ''Virtuelni svijet'' i ''Dug je bio put", na kojoj se Divljim jagodama pridružio popularni reper Stoka, te instrumentalna obrada Beethovenove skladbe ''Za Elizu".

''Jukebox'' Divljih jagoda od danas je u prodaji u izdanju Croatia Recordsa.