{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grupa "Defence" sa debi albumom "Baga Music"

F
5.12.2006. u 14:42
0
0
Grupa "Defence" sa debi albumom "Baga Music"
0
Grupa "Defence" sa debi albumom "Baga Music"
Grupa "Defence" iz Tuzle predstavila se svojim debi albumom "Baga Music".
" Defence" je grupa iz čijih redova je izašao Edo Maajka, a nakon njegovog prelaska u solo vode, "Defence" iz tadašnjeg hard core stila, vremenom i mnogim muzičkim eksperimentima kreira svoj spopstveni izraz koji nazivaju "Baga muzikom". To je svojevrsna mješavina Reggae/Dub/Hip Hop/DnB/Funk/Ethno zvukova.

"Defence" je dio "Fm Jam" porodice koju čine i već veoma popularni Edo Maajka, Frenkie, kao i Hip Hop sastav "Disciplinska Komisija". Menadžmentu grupe od nedavno je pristupila organizacija "Tuzla Live", poznata po tome što pomaže lokalne bendove pri promociji, te se bavi raznim muzičkim projektima i organizacijama.

Naznake uspjeha ove grupe su vidljive u njihovim karizmatičnim i zabavnim nastupima, a istinska potvrda kvaliteta je ovogodišnja ubjedljiva pobjeda na glasanju za odlazak na prestižni "Rototom Sunsplash Reggae Festival"- u Italiji, koji je najcjenjeniji i najveći evropski reggae Festival. "Defence" su ubjedljivo pobjedili u takmičenju za odlazak na ovaj festival, u konkurenciji od skoro 50 bendova, mahom iz zapadne Evrope.

Gosti na albumu su Frenkie i Hza, članovi "Disciplinske Komisije" na pjesmi "Baga music" i Damir Avdić Graha na pjesmi "Loco Dziggi". Tu su i gostovanja nekoliko stranih muzičara na duhačkim instrumentima.

"Defence" djeluje u sastavu: Saša Kovačević- električna gitara,Elmir Dumanjić -vokal,Amir Kurtić- basgitara, Adnan Okanović- bubanj, Adnan Gulamović- perkusije i Nino Škiljić-klavijature.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: