Prvi dan 2012. godine
0

Gramophonedzie dolazi u "4 Sobe Gospođe Safie"

Sarajevo-x.com
U nedelju 01. januara 2012, u sarajevskom objektu "4 Sobe Gospodje Safie", dolazi velikan svjetske elektronske scene Gramophonedzie. Iako pod pseudonimom Gramophonedzie Marko nastupa i radi već četiri godine, pravi uspjeh postigao je singlom 'Why Don't You'.

To je single koji je od eksperimentalnog projekta prerastao u svjetski mega hit i dospio je do 1. mjesta MTV Dance Chart britanskog MTV-ja u samo par mjeseci. Taj originalni miks na bazi klasika iz 1943. godine u izvođenju Peggy Lee i Bennyja Goodmana, nastale po blues standardu kompozitora Kansas Joe McCoya 'Why Don’t You Do Right?' najbolje će te se prisjetiti u izvedbi Jessice Rabbit iz filma 'Ko je smjestio Zeki Rogeru'.

Pjesma postaje udarni hit i na vodećim svjetskim sajtovima za preuzimanje muzike Stompy, Traxsource i Beatport, i ulazi u Top 10 na službenim Top listama vodećih svjetskih DJ-eva poput DJ Sneaka, Kevin Saundersona, Carl Coxa, Dennisa Ferrera, Norman Jaya, Tony Humphriesa i Roger Sancheza . Pomoć u ovom projektu pružio mu je prijatelj i kolega Saša Radosavljević. Uz takvu podršku pjesma postaje jedan od najvećih hitova na Ibizi tokom ljeta 2009. i u vodećim sezonskim svjetskim klubovima, poput Pacha, Space, Ministry of Sound. Nakon što je Marko uz Gramophonedzie osvojio svijet svojom house funky fuzijom i u kratkom vremenu doživio globalnu distribuciju te nastupio uz bok sa Bob Sinclarom, Derrick Carterom, David Moralesom, Basement Jaxu, Franckie Nucklesu, i drugima.

Objekat za ovaj događaj event će bit podjeljen na četiri floora i to: (main floor, VIP floor, Lounge-bar floor) i jedan ambiental chillout floor. U sklopu ovog događaja agencija Diskozona će proslaviti svoju četvrtu godinu postojanja i uspješnog rada. Također iz ove agencije su nam saopćili da za mjesec mart pripremaju nesto specijalno, ali nas nisu želili otkriti o čemu se radi. Bit ćete na vrijeme informisani. Ne propustite novogodišnji House Swing Special.

Broj mjesta je striktno ograničen te je neophodno da svoju rezervaciju napravite na vrijeme. Sve rezervacije i informacije na: 062/ 622 - 822.