Muzika
0

Gramophonedzie dobitnici MTV nagrade za Best Adria Act

Sarajevo-x.com
Dvomjesečnom iščekivanju je kraj. Dobitnici ovogodišnje nagrade za najboljeg regionalnog izvođača u 2010. godini, odnosno Best Adria Act, su Gramophonedzie. Marko Milićević, poznatiji kao Gramophonedzie, pobijedio je u žestokoj konkurenciji u kojoj su se našli Edo Maajka, Gibonni, Leelojamais i Negativ.
Ipak, glasanju nije kraj. Gramophonedzie se kao regionalni pobjednici sada nalaze u trci za nagradu Best European Act, zajedno sa drugih 20 regionalnih pobjednika, a glasanje je već počelo na sajtu www.mtvema.com i trajat će do 4. novembra.

Marko se tako našao rame uz rame sa svjetskim i regionalnim zvijezdama kao što su Inna, Marina and the Diamonds, Dima Bilan, Sakis Rouvas, Enrique Iglesias i Swedish HouseMafia.

MTV će 4. novembra objaviti spisak od pet izvođača sa najviše glasova dok će pobjednik u kategoriji Best European Act biti proglašen 7. novembra.

Spisak izvođača koji će nastupiti 7. novembra u Madridu svaki dan se proširuje a za sada je potvrđeno da će na dodjeli nastupiti Shakira, Kings Of Leon, Linkin Park, Katy Perry, Kid Rock, Plan B i Kesha. Dodjelu nagrada vodiće poznata holivudska glumica Eva Longoria.

Poznat kao jedan od najprestižnijih muzičkih događaja, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Madridu, Španija. Ovo je drugi put u 17-godišnjoj historiji ove nagrade da je Španija domaćin. Prvi put je to bilo u Barceloni 2002. Madridska dodjela nagrada MTV EMA 2010. će se održati u nedelju, 7. novembra 2010.

Vezani članci