Muzika
0

Gramofon u CDA

Sarajevo-x.com
Agencija Gramofon će tokom februara i marta organizirati zanimljiv koncertni program u sali CDA. U petak 2. februara mostarska grupa Zoster će održati koncertnu promociju svog drugog albuma Festival budala objavljenog početkom godine za izdavačku kuću Gramofon.

Zoster kojeg čine saksofonista Boris Gutić, gitarista Atilla Aksoj, basista Marko Jakovljević, bubnjar Goran Rebac i frontmenom Mario Knezović na koncertu će predstaviti repertoar sa novog albuma na kojem su ostali vjerni vlastitoj poetici i socijalnom angažmanu što ih je učinilo prepoznatljivim i nakon njihovog prvog albuma Ojužilo.

Desetog februara u istom prostoru koncert će održati bend Vuneny. Bend je osnovan 2003. godine. Do sada su održali veliki broj koncerata u zemljama regije i zapadne Evrope, a njihov koncert u CDA bit će prilika da ljubitelji njihovog zvuka uživaju u samostalnom koncertu benda Vuneny koji će ujedno biti i promocija njihovog albuma V2.

Za mart mjesec u Gramofonu najavljuju koncerte bosansko-austrijskog dvojca dZihan & Kamien, Validne Legitimacije i surf rock benda Bambi Molesters.