Muzika
0

Goražde se priprema za finale Eurosonga

FENA
Goražde
Goražde
Goraždani su sinoć jednostavno vjerovali u uspjeh i prolazak Elvira Lakovića Lake u finale Eurosonga 2008. To potvrđuje i već nekoliko dana postavljeni transparent na Gradskoj dvorani u Goraždu ''Sretno Laka-tvoje Goražde''.

Nakon sinoćnjeg plasmana u finale, danas su u gradu na Drini intenzivirane pripreme za praćenje finalne noći Eurosonga, na platou ispred Gradske dvorane ''Mirsad Hurić''.

''Laka je sinoć bio sjajan, originalan i na najbolji način predstavio je našu zemlju i grad iz kojeg dolazi. Ovo je najveći uspjeh grada Goražda u muzičkom stvaralaštvu, a mi smo vjerovali u njegov uspjeh. Pogrešno je shvatanje da samo veliki gradovi daju velike umjetnike i ovo je dokaz da to nije tačno'', kazao je danas načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović na sastanku povodom organizacije javnog praćenja finala Eurosonga u Goraždu.

Općina Goražde u saradnji sa sponzorom ''Cocta'' organizirat će 24. maja javno praćenje finalne noći Eurosonga na velikom platnu ispred Gradske dvorane. Cjelovečernji program počinje u 18.00 sati kada je planirano da publiku zabavljaju goraždanske grupe. U pauzama nastupa najsretnijim posjetiocima bit će uručene vrijedne nagrade koje je osigurao sponzor manifestacije.

U 20.00 sati planirano je javljanje Lake i njegove sestre Mirele iz Beograda, a nakon toga uslijedit će uključenje u direktan prijenos 53. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, ukoliko vremenske prilike ne budu naklonjene, manifestacija će biti održana u dvorani.

Organizatori manifestacije uvjereni su da će veliki broj građana Goražda biti na platou Gradske dvorane i bodriti svog sugrađanina Laku, koji je već pokazao koliko je velika zvijezda.