Očekuje podršku
237

Goraždanin Damir Mašić polufinlista "Supertalenta": Beatbox je jezik kojim komunicirate sa svima

Piše: E. A.
Još prije devet godina Damir Mašić iz Goražda shvatio je da ima izuzetan talent za beatbox, ili kako kaže, tada je zapravo otkrio kako se zove proizvođenje različitih zvukova ustima, što je radio od djetinjstva. Damir je danas polufinalista regionalnog takmičenja "Supertalent" Nove TV, a nastup će imati 18. novembra u 20 sati.

Nastup s nestrpljenjem očekuju Damirovi najbliži, ali i veliki broj fanova koje je stekao za ovo vrijeme.

"Iskreno, audicija mi je bila bitna i važnija od polufinala. U međuvremenu sam ostao bez oca i to me baš pogodilo, tako da sam u jednom trenutku htio odustati, ali znam da on to ne bi želio", kazao nam je ovaj 21-godišnji mladić.

Talentirani Damir koji je oduševio prilično strogi žiri, priča nam kako je zapravo sve i počelo dok je gledao show čiji je danas polufinlista.

"Prvi put sam čuo za beatbox kada sam gledao hrvatski 'Supertalent'. Već tada sam shvatio da imam taj neki ritam u sebi. Tako da me je beatbox mnogo zaintrigirao. Počeo sam ga redovno slušati i vježbati. Shvatio sam da mi dobro ide, tako da nisam odustajao. Imao sam par nastupa u svom gradu. Također, imao sam i školu beatboxa. Nakon svega toga sam počeo razmišljati o prijavi na takmičenje. Međutim, svake godine sam odustajao iz nekog razloga. Ove godine sve je bilo drugačije, uopće nisam razmišljao o tome. Sada sam tu ,polufinalista 6. sezone 'Supertalenta'", ispričao je Damir.

Njegovi prijatelji ističu kako je još u školi uvijek proizvodio različite zvukove, od cvrkuta ptica, do motorne pile i zvuka automobila, da bi kasnije ustima proizvodio muziku poznatih pjesama koje su slušali. Oduševljeni su zbog činjenice da je svoj talent odlučio pokazati i široj publici.

"Već s deset godina sam stvarao zvukove, i trudio se da budu što sličniji nekoj pjesmi ili zvuku nekog instrumenta. Ljudima je to uglavnom čudno ili neobično, ali ja smatram da je to jezik koji uspostavlja odličnu komunikaciju bilo gdje da se nalazite", ispričao je Damir.

Očekuje da će i u nastavku takmičenja imati značajnu podršku publike u BiH.