Muzika
135

Goran Karan, Meri Cetinić i klapa "Kumpanji" na turneji u BiH

Klix.ba
Renomirani hrvatski pjevači Goran Karan i Meri Cetinić zajedno s klapom "Kumpanji" s Korčule održat će u aprilu ekskluzivnu koncertnu turneju u Bosni i Hercegovini s programom "More, more…".

U produkciji Tomislava Kašljevića, koji je autor projekta "More, more…", publici će predstaviti nezaboravne večeri lijepih dalmatinskih pjesama.

"Da te mogu pismom zvati", "Maslina je neobrana", "Oči boje lavande", "Dok palme njišu grane", samo su neke od dalmatinskih uspješnica u kojima će bosanskohercegovačka publika moći uživati tokom turneje "More, more.."

Turneja će započeti koncertom u Tuzli, 11. aprila 2014. u prostoru BKC-a, te se nastaviti 12. aprila u Mostaru, u Domu H.S.Kosača, 13. aprila u Zenici, u prostoru BNP-a, a finale turneje bit će 14. aprila u Sarajevu, u prostoru BKC-a Sarajevo.

Jedna od najpopularnijih hrvatskih izvođačica, skladateljica, kantautorica, Splićanka Meri Cetinić, u svojoj je bogatoj muzičkoj karijeri otpjevala brojne hitove koje će zapjevati i na predstojećim koncertima – od kultne balade "More" po kojoj je ova turneja i dobila ime, legendarnog hita "Čet'ri stađuna", "U prolazu", "Konoba" i mnogih drugih nezaboravnih pjesama.

Ova istinska dama hrvatske muzičke scene već dugi niz godina radi s izvornim dalmatinskim klapama, a upravo će s klapom "Kumpanji" s Korčule, odakle dolazi i sama Meri Cetinić, upotpuniti svoje nastupe na predstojećoj turneji.

Meri Cetinić ovoga će puta pozornicu podijeliti s Goranom Karanom, ljubimcem hrvatske ali i bosanskohercegovačke publike. Još od svojih početaka, kada je prije 19 godina pjevao kao frontman grupe "Big Blue", Karan je svojim upečatljivim vokalom i osjećajnom interpretacijom obarao s nogu.

Njegove pjesme "Vagabundo", "Ružo moja bila", "Lipa si, lipa", "Prozor kraj đardina", "Kazna mi je što te ljubim" i druge, omiljene su među svim generacijama, a na koncertima "More, more…" publika će ih imati prilike doživjeti u posebnim aranžmanima.

Ulaznice za turneju "More, more…" naći će se u prodaji već kroz nekoliko dana na blagajnama dvorana i pozorišta te također preko kupikartu.ba.