Muzika
105

Goran Bregović uz Alena Islamovića i Tifu slavi 40. rođendan Bijelog dugmeta

Klix.ba
Nakon Mostar summer festa, Calamus jazz festa, Mostar blues&rock festa, te odličnog koncerta Zdravka Čolića na stadionu Pod Bijelim Brijegom, koncertno ljeto u gradu na Neretvi nastavlja se novim muzičkim događajem.

Pod Bijelim Brijegom 7. augusta gostuje legendarni Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane, a priključit će im se i pjevač Alen Islamović kao i Mladen Vojčić Tifa.

"Do sada još nismo imali tehničkih proba, ali vjerujem da će to biti lijep muzički događaj. Zadovoljstvo je da se poslije dugo vremena vidim s Atilom članom grupe Zoster s kojim sam dobar drugar, u svakom slučaju lijepo je održati koncert nakon toliko godina u Mostaru", kazao je Tifa

Na koncertu u Mostaru kao predgrupa "Bijelom dugmetu" nastupit će popularni mostarski "Zoster".

"Ovaj put imamo dvostruko zadovoljsto, prvo što nastupamo kao predgrupa legendarnom Goranu Bregoviću, a drugo što po prvi put sviramo u svom gradu na stadionu pod Bijelim Brijegom. Naš nastup će trajati nešto više od sat vremena, a predstavit ćemo naš novi materijal sa albuma Srce uzavrelo", kazao je Atila Aksoj iz grupe Zoster.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Inače ovaj mostarski koncert održava se u sklopu svjetske turneje pod nazivom "Ko ne poludi, taj nije normalan", a na koju je Bregović krenuo povodom 40. rođendana Bijelog dugmeta.

Turneja je počela 14. juna prošle godine koncertom u Ljubljani, a uslijedili su nastupi u Beču, Zurihu, Munchenu, Skoplju, New Yorku, Chicagu, Torontu, Novom Sadu, Budvi (doček Nove godine), Dubrovniku i drugim gradovima širom svijeta. Predviđeno je da turneja traje tri godine i da obuhvati šezdeset gradova od Aljaske do Australije.

Karte za ovaj spektakl već su puštene u prodaju po cijenama – gornja tribina 10 KM, donja tribina 20 KM, VIP donja tribina 30 KM, Fan pit 50 KM, Fan pit diamond 60 KM, VIP press sjever 30 KM, VIP press jug 30 KM, VIP loža 100 KM.

Nema sumnje, stadion u Mostaru bit će ispunjen do posljednjeg mjesta, a publiku očekuje vrhunska produkcija, te odlični muzičari koji će s Bregovićem izvoditi najveće hitove Bijelog dugmeta, ali i neke od najvećih hitova Bregovićeve samostalne karijere, navode organizatori.