{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goca Tržan nastupa u Coloseum Clubu 11. februara

S
8.2.2012. u 09:48
0
12
Goca Tržan nastupa u Coloseum Clubu 11. februara
0
Goca Tržan nastupa u Coloseum Clubu 11. februara
Majstorica dobre energije i garant odlične svirke je ponovno sarajevska gošća. Goca Tržan će ovog vikenda, tačnije u subotu, 11. februara u 22 sata, održati koncert u Coloseum Clubu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Karijeru je započela još u studentskim danima. Atipično za ostatak aktuelne muzičke scene, Goca je prve nastupe imala u amaterskoj pozorišnoj predstavi "Ero s onoga svijeta" na sceni pozorišta "Đuro Salaj".

Prva muzička grupa s kojom je nastupala još 1994. je beogradska Distorzija. Na snimanju predstave kultnog mjuzikla "Kosa" upoznala je buduće kolege, Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, tada producente grupe Tapiri, koji Gocu Tržan pozivaju da im se pridruži kao vokal. U tom je periodu zajedno s Ivanom Pavlović pjevala prateće vokale i njen je glas skoro od prve note osvojio tadašnjeg menadžera grupe, Ganetu Pecikozi, što je dovelo do nastanka grupe Tap 011, u kojem je ostala neko vrijeme prije samostalne karijere.

Nakon odlaska iz grupe izdala je prvi samostalni album 1999. godine, pod naslovom "U niskom letu". Kritike su već tada bile nepodijeljene i svi su se složili u jednom: muzička scena je tog trenutka dobila pjevačicu očaravajućeg glasa i neodoljive energije.

Njene pjesme su se našle u vrhu top-lista pop muzike cijelog regiona, a tu, dakle na vrhu, Goca se zadržala i do danas. Njena energija je u međuvremenu dobila finiju patinu, a pjesme Goce Tržan postale nezaobilazne na play-listama muzike za dobro raspoloženje. Po svemu sudeći, tako će još dugo i ostati.

Unatoč nevjerovatnim vremenskim uslovima u manje-više svim krajevima Bosne i Hercegovine, koncert Goce Tržan bi mogao biti onaj nužni ventil, noć odlične zabave nakon koje se možemo osjećati bolje, rasterećenije i spremnije za borbu s nepredvidljivim ćudima zime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: