Muzika
11

Gluhi Disko ovaj vikend u Sarajevu i Tuzli

Klix.ba
U petak i subotu, 19. i 20. decembra na lokacijama Club Hag (novootvoreni prostor - Kotromanića br. 48) i Dom Mladih Palma Tuzla bit će održani posljednji Gluhi Disko eventi u 2014. godini.

U petak, 19. decembra Gluhi Disko će se održati u novootvorenom prostoru caffe bara Hag koji se nalazi u ulici Kotromanića br. 48. Za muziku će ovaj put biti zaduženi Bonjasky i Rimaad na plavom, te Gogo Ba i Zlijay na zelenom kanalu. Ulaz će biti otvoren od 22.00h.

Dan poslije, 20. decembra Gluhi Disko gostuje u Tuzli, Dom Mladih Palma gdje će vas dočekati Borg, Wonder i specijalni gost iz Amsterdama DJ ET. Ulaz će biti otvoren od 21.00h.

I ovaj će put posjetitelji Haga i Palme imati priliku slušati muziku na dva kanala - na 'plavom' kanalu 'Gluhog diska' možete slušati tech-house / deep-house / house, dok vam 'zeleni' donosi muzičke žanrove kao što su r'n'b, dubstep, d'n'b, hip-hop...

Gluhi disko je domaća verzija popularnog silent disco/partyja sa slušalicama, na kojem ljudi plešu uz muziku koju slušaju putem bežičnih slušalica. Umjesto zvučnika, muziku putem FM-transmitera preuzima prijemnik bežičnih slušalica koje nose učesnici. Silent disco je popularan na muzičkim festivalima jer dozvoljava plesanje i slušanje muzike poslije policijskog sata.

Organizatori vas pozivaju na vrhunsko druzenje i zabavu do duboko u noć u Sarajevu i Tuzli!