Izgubila sluh sa 18
29

Gluha Mandy pjevanjem i sviranjem rasplakala žiri i publiku "America's got talent"

Klix.ba
Koliko su neke životne priče inspirativne i motivirajuće, dokaz je i 29-godišnja Mandy Harvey, gluha pjevačica koja je svojom izvedbom oduševila i rasplakala žiri i publiku na poznatom muzičarskom takmičenju "America's got talent".

Mandy se na scenu pojavila sa ukulele gitarom i prevodiocem na znakovni jezik.

"Pjevam od svoje četvrte godine", rekla je Mandy članovima žirija te nastavila svoju životnu priču: "Ostavila sam muziku nakon što sam izgubila sluh, ali sam vremenom shvatila kako da se vratim pjevanju koristeći svoje sjećanje, vizualni tuner i povjerenje u pravilnu intonaciju. Kada sam izgubila sluh, odustala sam, ali imala sam želju da napravim nešto više od svog života od odustajanja".

Ona je potom počela svirati i pjevati autorsku pjesmu "Try" uz pratnju gitare i klavijature kojom je rasplakala publiku i žiri. Sve vrijeme je pjevala bez cipela kako bi osjetila vibriranje i ritam muzike s poda.

Oduševljen njenom interpretacijom, glavni član žirija i poznati producent Simon Cowel poslao je Mandy direktno u emisije uživo s riječima: "Bavim se muzikom dugo, ali ovo je najnevjerovatnija stvar koju sam ikad čuo".

Mandy se putem Facebooka zahvalila svima na podršci.