Smatraju da je nepravedno
22

Gledaoci razočarani jer je Ivana iz Posušja ispala iz The Voicea, sve je raznježila Merlinovom pjesmom

N. O.
Posušanka Ivana Jukić nije prošla u polufinale takmičenja The Voice uprkos posebno emotivnoj izvedbi pjesme Dine Merlina "Da je tuga snijeg", a zbog čega su gledaoci bili posebno razočarani.

Dok je njena sugrađanka iz Posušja Ana Širić prošla u polufinale, Ivana Jukić nije uspjela izboriti prolazak u nastavak takmičenja.

Ivana je pjevala hit Dine Merlina "Da je tuga snijeg", a emotivni nastup donio joj je aplauze te je mnoge raznježila ovom izvedbom. Ona je bila dio tima Damira Urbana koji je za naredni krug odabrao Tonija Šimonovića, a Širić kojoj je također Urban bio mentor prošla je zahvaljujući glasovima publika.

U komentarima ispod YouTube videa njenog nastupa uslijedio je niz poruka u kojima su navodili da njeno ispadanje nije bilo pravedno.

"Nije sve u glasčini i tačnosti, nešto je u ljepoti, harizmi, emotivnosti i dobroj duši koju ona očigledno ima. Da je bila samo publika u pitanju i da nema podjela po mentorima ova djevojka bi bila u polufinalu. Jedva čekamo pjesmu", "Iskrena emocija, prenesena do nakraj svemira! Nepravda!", "Najbolja kandidatkinja sezone. Šteta što nije prošla dalje. Favorit za pobjedu. Nepravedno i tužno", pisali su.

Također, navodili su i kako ih je jedina uspjela dirnuti te da su se ježili slušajući ovu izvedbu.