{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glasanje za pjesmu Evrovizije u Makedoniji bilo namješteno?

S
14.11.2014. u 08:24
6
25
Glasanje za pjesmu Evrovizije u Makedoniji bilo namješteno?
6
Glasanje za pjesmu Evrovizije u Makedoniji bilo namješteno?
Danijel Kajmakoski
Glasanje na makedonskom takmičenju za pjesmu Evrovizije, na kojem je pobijedio Danijel Kajmakovski, je namješteno, a policija je za zločinačko udruživanje i kompjutersku prevaru osumnjičila četiri osobe.
Na informativni razgovor privedene su tri osobe, dok se četvrta, glavnoosumnjičena, nalazi u SAD.

Prema podacima policije, glavni organizator namještanja glasanja bio je jedan od autora i kompozitor pjesama, vlasnik producentske kuće, kao i vlasnik i upravnik društva koje je organizovalo telefonskog glasanje.

Policija je saopštila da je zbog ranije dojave da postoje sumnje u namještanje rezultata glasanja, odmah nakon završetka takmičenja, izvršila pretres na dvije lokacije u Skoplju.

U toj akciji pronađeno je 14 osoba sa velikim brojem telefonskih aparata i oko 2.500 SIM kartica sa kojih su koordinisano slane SMS poruke radi glasanja i uticanja na plasman na prva tri mjesta, budući da je Ministarstvo kulture Makedonije za te pozicije obezbijedilo nagrade u ukupnom iznosu od 45.000 eura.

Takmičenje je održano u srijedu navečer, 12. novembra. Prvo mjesto zauzeo je Danijel Kajmakovski, a drugoplasirana je bila pjevačica Tamara Todevska.

Sljedeća Evrovizija bit će održana naredne godine u Beču.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: