{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glasanje za nagradu "Davorin 2007" i na internetu

S
15.3.2007. u 08:15
0
0
Glasanje za nagradu "Davorin 2007" i na internetu
0
Glasanje za nagradu "Davorin 2007" i na internetu
Jedna od najzanimljivijih novosti 6. dodjele godišnje muzičke nagrade "Davorin" je internetsko glasanje. Dakle, prvi put ove godine publika može glasati u svim kategorijama nagrade.
Dosadašnji glasači u "Davorinu" bili su isključivo osobe iz struke – predstavnici domaćih diskografskih kuća, muzičkih redakcija radija, televizije i štampe, muzički producenti, te dobitnici nagrade u prethodnim godinama. Stručno glasačko tijelo i dalje ima presudnu ulogu, no sada i glas publike postaje važan, pa će se zbrajanjem glasanja i jednih i drugih dobiti konačni rezultati.

U prvom krugu glasanja, među prijedlozima za nagradu (svi autori i izvođači koji su objavili nove albume ili singlove u 2006. godini), izabrano je po pet kandidata koji su prošli u drugi krug, odnosno postali nominirani za nagradu "Davorin 2007".

Nominacije u svim kategorijama objavljene su na web stranici www.davorin.ba, na kojoj publika i može glasati.

Glasanje u drugom krugu, dakle glasanje za dobitnike nagrade traje do 20. aprila, a dobitnici "Davorina" će biti objavljeni na završnoj ceremoniji "Davorin 2007", čiji će termin i mjesto održavanja Direkcija objaviti naknadno. Za sada je poznato da će ceremonija biti obavljena krajem aprila, a kao domaćini programa u konkurenciji su Zenica, Sarajevo i Tuzla.

Uključite se u glasanje!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: