Jaeger Music Night 2011.
0

Glasajte za Polaroid Trip ili Sinhro do 17. juna

Sarajevo-x.com
Program Jaeger Music Night 2011. nastavljen je muzičkim duelom održanim u petak 10. juna u cafe clubu Code u Novom Travniku, gdje su snage odmjerili bendovi Polaroid Trip i Sinhro. Publika je za jedan od bendova mogla glasati na mjestu događaja, te putem SMS poruka i web-stranice <a href="http://www.jaegermusicnight.ba/">www.jaegermusicnight.ba</a>.

Za sarajevski bend Polaroid Trip ili tuzlansku grupu Sinhro može se glasati i dalje, do 17. juna i to putem web sitea www.jaegermusicnight.ba, te slanjem SMS poruke na broj 091 410 701. Za bend Sinhro glasa se slanjem SMS poruke JMN3, a za bend Polaroid Trip slanjem poruke JMN4.

Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Polaroid Trip čine Damir Zirojević, Branislav Kašćel, Ivan Vidović i Sead Fadilpašić, momci koji se već duže vrijeme aktivno bave muzikom i koji su svirali u nekoliko bh. bendova različitih muzičkih žanrova.

Grupa Sinhro nastala je u Tuzli krajem 2009, a čine je Jasmin Smajić, Jasmin Hadžiomeragić i Semir Sinanović. Sviraju alternativni rock i do sada su imali nekoliko veoma zapaženih nastupa širom BiH.

Podsjećamo da se za učešće u ovogodišnjem, trećem izdanju programa Jaeger Music Night prijavilo 19 bendova iz čitave BiH. Žiri je odabrao osam najboljih, među kojima su pored pomenutih grupa i Aesthetic Empathy, Hetrem, Venus i Naksut Vesert.

Četiri najbolja benda će proći u polufinale programa i dobiti priliku da osiguraju jedno od dva mjesta u finalu ovogodišnjeg Jaeger Music Nighta.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.