Ekskluzivno
0

Glasajte za omot novog albuma Tošeta Proeskog

Sarajevo-x.com
Za nešto više od mjesec dana, 25. januara, na dan kad se rodio makedonski pjevač Toše Proeski, u prodaji će se pojaviti njegov posljednji album namijenjen stranom tržištu.

Album će istovremeno izaći u šest zemalja: Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a do ljeta naredne godine i u brojnim drugim evropskim zemljama.

Iako je Toše odradio sva naporna snimanja u studijima u Irskoj, Jamajci, Londonu i Štokholmu, nije nažalost stigao odabrati omot za svoj strani album na koji je potrošio stotine radnih sati.

Uz saglasnost Fondacije koja nosi Tošino ime, menadžerica Ljiljana Petrović i produkcijska kuća Award, odlučili su odabir covera prepustiti Tošinoj vjernoj publici.

"Tošin glas uvijek je bio presudan u odabiru omota svih njegovih albuma. Nažalost, izlazak najvažnijeg albuma u karijeri nije doživio, zato smo odlučili Tošin glas u odabiru omota dati njegovoj publici i fanovima, jer upravo zahvaljujući njima on i dalje kroz svoju muziku živi u stotinama hiljada domova", kaže Ljiljana Petrović.

Predložena idejna rješenja za cover albuma bit će u srijedu u 10 sati ekskluzivno objavljena istovremeno na po jednom odabranom portalu u nekoliko zemalja u kojima je Toše svojim koncertima punio dvorane. Hrvatska će publika idejna rješenja covera moći pogledati na Index.hr, u Sloveniji na portalu siol.net I planet.si, u Makedoniji na portalu mmm.com.mk, u Srbiji na svetplus.com, a u Bosni i Hercegovini na portalu Sarajevo-x.com.

Čitatelji portala moći će ekskluzivno pogledati sva četiri predložena idejna rješenja od kojih će jedno biti odabrano za omot Tošinog posljednjeg albuma. Uz komentar, prijedlog, pohvalu ili kritiku, moći će dati i svoj glas za jedno od ponuđenih rješenja. Zbir glasova čitatelja svih portala odlučit će koji će omot 25. decembra krenuti u štampu.

"Sigurna sam da bi se Toši ova ideja da publika aktivno učestvuje u stvaranju njegovog albuma jako, jako dopala. Odabrani cover će na neki način biti poklon od njegove publike za 28. rodjendan koji bi proslavio 25. januara. Tog dana kada će se album naći na tržištu šest zemalja, u većim gradovima širom Makedonije, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH osvanut će i 500 bilboarda. To je poklon uspomeni na Tošu od svih nas koji smo imali čast sarađivati s njim", rekla je menadžerica.