Veliki interes
82

Gipsy Kingse zanima Sarajevo, posjetit će Baščaršiju i upoznati kulturu

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pripreme za istinski koncertni spektakl - legendarne Gipsy Kingse, koji se u februaru sprema za publiku u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Banjoj Luci, u punom su jeku.

Koncert Gipsy Kingsa u sarajevskoj Skenderiji zakazan je za 20. februar, a prije toga će u okviru regionalne turneje nastupiti u Zagrebu 18. februara, a zatim u Beogradu 19. februara. U Banjoj Luci će nastupiti 21. februara.

"Sve ide prema planu. Sretan sam jer vlada veliki interes. U nedjelju ću se naći s članovima benda i dogovoriti još neke detalje. Očekivanja svih nas su da naprave spektakl i ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti", kaže nam Kašljević.

Jedva čekaju, govori nam, da priušte publici u BiH i regionu spektakl kakav zaslužuju, a on će njih upoznati s bosanskom tradicijom.

"Oni znaju da ih publika u Sarajevu sluša i voli i to ih veoma raduje, ali i obavezuje da daju najbolje od sebe. Zanima ih Sarajevo, odvest ću ih da im pokažem Baščaršiju. Oni dolaze s mediterana, žive u Francuskoj, u Monpeljeu, to je drugačije podneblje, zbog toga im je naše podneblje zanimljivo. Trudit ću se da ih pobliže upoznam s našom bosanskom kulturom", priznaje Kašljević.

Za ovog uglednog producenta, Zeničanina sa zagrebačkom adresom, ovo je, govori nam, jedan od najzahtjevnijih projekata u koji se upustio.

"Ovo je mazohistički projekt, produkcijski veoma zahtjevan i nadam se da ću ga preživjeti. U četiri dana, četiri grada, četiri koncerta u tri države je nevjerovatno, ali pokušat ću sebi dokazati da je to moguća misija", govori Kašljević.

Za ove koncerte vlada veliki interes u svim gradovima u kojima će nastupiti, a Beograd i Zagreb će za koji dan već biti rasprodati. Kazao nam je to Tomislav Kašljević, producent ovih koncerata, koji se još jednom potrudio da publici priredi pravu muzičku poslasticu.

Cijena ulaznica za spektakl u Skenderiji kreće se od 30 do 80 KM i mogu se nabaviti putem sistema kupikratu.ba, kao i na blagajni BKC-a, na platou Skenderije te u Ferhadiji.