Muzika
0

Gibonnijev koncert 30. maja u Banjoj Luci

Klix.ba
Zlatan Stipišić Gibonni (Foto: Klix.ba)
Zlatan Stipišić Gibonni (Foto: Klix.ba)
Jedno od najvećih imena regionalne muzičke scene, Zlatan Stipišić Gibonni, u petak, 30. maja pjeva publici u Banjoj Luci.

Organizator koncerta je Queen estrada, a u povodu otvaranja sezone na Vodenom parku Aquana.

Banjalučka publika, koja prošli Gibonnijev koncert u Banjoj Luci pamti kao eksploziju iskrene pozitivne energije i muzike prepune emocija koje čuvaju ono najljepše u nama, ponovo ima priliku da uživa u poznatim Gibonnijevim pjesmama, ali i numerama sa novog albuma "20th Century Man".

Ovim albumom na engleskom jeziku, Gibonni je napravio iskorak na inostranu muzičku scenu. Taj materijal je snimao tokom prošle godine u londonskom Abbey Road studiju i namijenjen je, prije svega, evropskom tržištu. Album donosi osam potpuno novih Gibonnijevih numera, plus dvije obrade pjesama sa posljednjeg albuma "Toleranca".

Najbolji dokaz koliko je Gibonni popularan u Banjoj Luci pokazuje prošli koncert ovog umjetnika koji je Queen estrada organizovala 14.02.2011. godine, kada je SD “Borik“ rasprodana mjesec dana prije održavanja koncerta, što se u historiji održavanja koncerata u tom gradu u zadnjih 30 godina nikada nije desilo.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima ispred RK “Boska” i na blagajni Aquane po cijeni od 15 KM od 16. maja. Broj mjesta je ograničen.

Generalni pokrovitelj koncerta je Blicnet, a zlatni sponzor Centar za obrazovanje Široki Brijeg.