Muzika
0

Gibonni priredio spektakl i raspjevao sarajevsku "Zetru"

FENA
Zlatan Stipišić Gibonni, jedan od najoriginalnijih autora i pjevača hrvatske pop scene i UNICEF-ov ambasador dobre volje sinoć je u okviru koncertne promocije najnovijeg albuma "Unca Fibre" priredio veliki spektakl i dobro raspjevao gotovo punu sarajevsku "Zetru".

Gibonni je održao obećanje koje je dao dan prije koncerta na press konferenciji da će dati sve od sebe da njegov prvi nastup u Olimpijskoj dvorani "Zetra" bude i ostane za sjećanje. Uz horsku podršku prisutnih Gibonni je sa svojim gostima predstavio neka od najuspješnijih ostvarenja tokom višegodišnje uspješne karijere.

Ovu veliku feštu je otvorio hitom "Zlatne godine", a potom je slijedila plovidba njegovim muzičkim vremeplovom i pjesmama "U ljubavi vjere nemam", "Ovo mi je škola", "Ne odustajem", "Cesarica", "Vrime da se pomirim sa svitom"... i tako više od dva sata.

Posebno uzbuđenje prisutnih izazvali su njegovi gosti, karizmatični pjevač Goran Bare koji je izveo pjesmu "Put ka sreći" sa svog debi solo albuma "Izgubljen i nađen", a potom s Gibonnijem i Mayom Azucenom izveo hit "Anđeo u tebi" s aktuelnog albuma "Unca Fibre". Američka pjevačica Maya Azucena je s solo izvedbom izkazala izuzetne vokalne mogućnosti.

Najpopularniji bh. reper Edo Maajka je zajedno s prisutnima gromoglasno odrepovao svoj hit "Jesmo li sami".

Slijedili su bisevi, a očito dobro raspoloženi Gibonni je uz horsku pratnju nastavio i veliku feštu završio sa "Činim pravu stvar","Libar", "Dobri ljudi"...