Hitmejker vrijedno radi
127

Geronimo: Kako je došlo do saradnje s producentom U2 i kada će biti objavljen Halidov album

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
S bendom Komuna hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo vrijedno radi na novim pjesmama, a u tome mu pomaže i John Davis, producent Led Zeppelina i grupe U2.

U razgovoru za naš portal Geronimo nam je otkrio kako je došlo do te zanimljive saradnje i čiji album na kojem je radio će uskoro ugledati svjetlo dana.

"Završavam album s Komunom koji bi trebao biti objavljen ovog proljeća. Mastering radimo u Londonu i to radi John Davis. On je do sada radio pola mojih pjesama. Do te saradnje došlo je preko mog producenta Deana Oreškovića iz grupe Zabranjeno pušenje, on s njim sarađuje i šalje mu sve pjesme na mastering. On je rock producent i kad god je rock u pitanju, on to preuzima", kaže nam Geronimo.

Svoju dugogodišnju saradnju s legendom narodne muzike Halidom Bešlićem "krunisao" je novi album koji bi, kaže nam Geronimo, svaki tren trebao biti objavljen.

"Halidov album je gotov, čekamo samo da finaliziramo spot za naslovnu pjesmu 'Trebević'. Zadovoljni smo kako to zvuči, s Halidom je uvijek zadovoljstvo raditi", priznaje Geronimo.

Proteklih dana bio je okupiran, dodaje, i saradnjom s Banetom Mojičevićem.

"S Banetom Mojićevićem spremam pjesmu za Beoviziju koja je ušla u finale na takmičenju za Eurosong. Veoma smo zadovoljni i puno očekujemo od te pjesme", kaže Geronimo te dodaje da će pjesma "Za jedan zagrljaj" Crvene jabuke s albuma "Nocturno" sutra biti objavljena.