Live Stage Festival
171

Genijalni Van Gogh razdrmao sarajevsku publiku

L. K.
Nakon što je Regina zagrijala atmosferu, a Hladno pivo podiglo publiku na noge, na scenu je stupio Zvonimir Đukić Đule sa svojim bendom Van Gogh. Svirka je počela s nekoliko novih hitova, ali se Đule vrlo brzo vratio starim numerama.

Nešto više od deset hiljada ljudi preplavilo je plato Skenderije prvu noć Live Stage festivala kada su se horski pjevali hitovi popularnih grupa Zabranjeno pušenje, Bolero i Bajaga i Instruktori, a identičan prizor mogao se vidjeti i sinoć.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Sarajlije su se okupile i neumorno pjevale hitove odličnih muzičkih sastava koji su dali sve od sebe da publici prirede noć za pamćenje.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Van Gogh je nastup započeo oko ponoći, a završio ga je skoro dva sata kasnije. Pred publiku su izašli u interesantnim šarenim kostimima, te su svirku otvorili pjesmama s novog albuma. Ipak, nešto kasnije su se mogli čuti i stari hitovi poput "Mama", "Anđele moj brate" i mnogi drugi.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Publiku večeras očekuje finalna noć festivala kada će nastupiti Crvena Jabuka, Kiki Lesendrić & Piloti te Zoster. Ova velika imena tako će i zatvoriti prvi festival koji je uspio okupiti čak 27 poznatih imena pop, rock i elektronske muzike.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Festival su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.