Dašak elektronike
139

Genetic Grooves Guru a.k.a Muhamed Trnka singlom "Just Drive" najavljuje album prvjenac

Klix.ba
Genetic Grooves Guru a.k.a Muhamed Trnka iz poznatog sarajevskog benda Erogene Zone, objavio je singl naziva "Just drive" kojim najavljuje novi period svog muzičkog putovanja.

"Just drive" je i nagovještaj nadolazećeg albuma koji autorski i producentski potpisuje Trnka, a donosi 12 novih pjesama te tri live izvedbe.

"Ono sto je važno i što bi trebala biti neka poruka nove pjesme jeste da se vozimo kroz život kako najbolje znamo i da pokušamo uživati u vožnji", govori nam Trnka.

Kako nam dalje pojašnjava, odmah po završetku snimanja albuma, formiran je i GGG sound sistem koji će izvoditi live svirke, a dio ove muzičke priče će biti Admir Bajramović za bassom, Adi Begtašević za bubnjem te prateći vokal Esma Numanović.

S obzirom da kompletan album obiluje elektronikom koja se prepliće sa power pop pravcima, kao završnica će biti dodane još tri pjesme snimljene uživo.

Aromu tome će dati specijalni gost, Trnkin dugogodišnji prijatelj Goran Ljuboja a.k.a Trut (ex. Rambo Amadeus, present E Play i Babe), beogradski kralj funka na bubnjevima.

Video produkciju spota za "Just Drive" potpisuje Eldar Muhić. Genetic Grooves Guru uskoro najavljuje objavljivanje još jednog spota, a posebno se raduje promotivnim svirkama.