|

Garden of Dreams: Posjetite "baštu snova" Historijskog muzeja BiH

Garden of Dreams: Posjetite "baštu snova" Historijskog muzeja BiH
0
L. K.
14.8.2019. u 20:08
10
komentara
0

dijeljenja
Garden of Dreams: Posjetite "baštu snova" Historijskog muzeja BiH
Predahnite od filmova u subotu, 17. avgusta, od 16 sati do ponoći i iskoristite jedinstvenu priliku da posjetite "baštu snova“ Historijskog muzeja BiH i pridružite se proslavi trećeg rođendana događaja nazvanog "Garden of Dreams".
Iako je prvobitno planirano da se rođendanska proslava održi podno nacionalnog spomenika BiH, 105 godina stara kasarna Jajce protekla dva dana nije podnijela vremenske nepogode u Sarajevu, te sigurnosni uslovi trenutno ne dozvoljavaju da nakon dugo godina konačno otvori svoja vrata.

"Garden of Dreams" se zato za svoj treći rođendan vraća u baštu Historijskog muzeja BiH, mjesto gdje su prije tri godine mnogobrojni ljubitelji elektronske muzike i dobre zabave poželjeli dobrodošlicu ovim danas omiljenim cjelodnevnim događajima u Sarajevu.Domaćini večeri su miljenici regionalne publike, DJ dvojac After Affair, a u goste im dolaze ukrajinska techno senzacija DJ Organism i "najbolje čuvana tajna švicarske elektronske scene“ DJ Laolu.

Ukrajinski umjetnik Organism pravi je primjer višežanrovskog, uvijek nepredvidivog producenta s izgrađenim muzičkim potpisom koji uključuje najbolje od hipnotičkih bas vibracija, uzbudljivih vokala i mističnih etno zvukova.

DJ Organism karijeru je počeo prije 20 godina pod umjetničkim imenom Alfred, ali je 2013. godine odlučio napustiti mainstream scenu i počinje eksperimentisati sa zvukom. Danas je DJ Organism međunarodna senzacija iz Ukrajine, njegova numera "Reflections“ izdata za Disco Halal uvrštena je u 10 najboljih numera melodične house i techno muzike, a njegove numere redovno puštaju Solomun, Dixon, Ame, DJ Tennis i mnogi drugi.

Kritičari kažu da muzičke vibracije DJ Organisma prodiru duboko u srce i da je to muzika koju treba znati i imati u svojoj kolekciji. DJ i producent Laolu, kojeg nazivaju "najbolje čuvana tajna švicarske klupske scene", svestrani je i dinamični umjetnik koji se vrlo brzo etablirao kao nova nada elektronske muzike.Bez obzira radi li se o kreativnom techno zvuku ili melodičnom houseu, Laolu se ističe svojim sofisticiranim, prepoznatljivim zvukom. Debitantski EP "O Fantasma“ objavio je 2010. godine, a njegove numere se danas nalaze na izdanjima Innervisions, Freude Am Tanzen i drugih.

Ovoj sjajnoj ekipi pridružit će se i poznati bosanskohercegovački DJ i producent G.EDD i SaraS. Ulaznice možete kupiti na ulazu na događaj po cijeni od 25 KM.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...