Uskoro u Domu mladih
0

Garden of Dreams i Sarajevo Olympic Week obilježavaju 40 godina ZOI-ja u Sarajevu

I. S.
Sa nestrpljenjem smo iščekivali prvi ovogodišnji Garden of Dreams event koji će otvoriti plesnu 2024. sezonu i ono što su najavili je zaista iznad svih očekivanja.

U sklopu Sarajevo Olympic Weeka, organizacija Garden of Dreams u Sarajevu će ugostiti švedsku senzaciju Idu Engberg na posebnom audio-vizuelnom spektaklu 9. februara u Domu mladih.

Ples u najljepšoj bašti snova počinje na nesvakidašnji način. Naime, Sarajevo Olympic Week se ove godine organizuje kako bi obilježio 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, dok je njegova tendencija da također postane tradicionalni festival koji će okupljati mlade i zainteresovati ih za učešće u zimskim sportovima i kultuno-umjetničkim događajima.

"Naša je misija da inspirišemo, povežemo i podstaknemo zajednicu kroz strast prema sportu, kulturi i kreativnosti, kako bismo nadalje mogli zajedničkim snagama utjecati na rast i razvoj kulture, umjetnosti i sporta u gradu i državi", rekao je Din Pehlivanović, direktor Sarajevo Olympic Weeka.

Najbolji saveznik u tome zasigurno je organizacija Garden of Dreams koja će po prvi put u Sarajevo dovesti trenutno jednu od najpopularnijih ženskih imena elektronske techno scene Idu Engberg. Sjajna muzička atrakcija, rodom iz Švedske, sa sobom će donijeti melodične, trippy zvukove kako bi publiku uvela u svoj dobro poznati techno zvuk.

Audio-vizuelni show u Domu mladih

Garden of Dreams organizacija uvijek voli da iznova iznenadi svoje posjetitelje te će ovoga puta publika moći da uživa u nesvakidašnjem audio-vizuelnom događaju. U sali Doma mladih postavljen će biti novi izgled scene i LED ekran od 82 kvadratna metra koji će pružiti nezapamćeno iskustvo. Svi prisutni moći će uživati u magičnim animacijama i vizualima koji će upotpuniti ovo muzičko putovanje.

Na Cupra Stageu i ovog puta domaću podršku čini najpoznatiji DJ dvojac After Affair te rezidenti organizacije Garden of Dreams Luka Čikić i Rajot, koji će vas svojim dobro poznatim zvukom sprovesti kroz bašte snova. Svoju kartu za ovaj jedinstveni show možete kupiti preko kupikartu.ba u vrlo ograničenom broju, zato požurite!