Drugi po redu
0

Garden of Dreams Festival otvara ljetnu sezonu u Sarajevu: Line-up koji se ne propušta!

L. K.
Sarajevo će od 12. do 14. juna biti domaćin drugog izdanja Garden of Dreams Festivala koji ove godine posjetiocima donosi nove lokacije i muzička imena koja će zapaliti plesni podij.

Nakon što je prošle godine okupio preko 4.000 posjetilaca koji su tri dana plesali uz zvuke vodećih imena svjetske elektronske scene, Garden of Dreams Festival i ove godine vraća Sarajevo na svjetski kalendar elektronskih festivala. Festival će ove godine magičnim lokacijama i zvjezdanim line-up pokušati nadmašiti prošlogodišnje izdanje koje je nakon 20 godina po prvi put u Sarajevu okupilo 40 renomiranih izvođača elektronske muzike, ali i pružilo priliku mladih bosanskohercegovačkim nadama da se okušaju na festivalskoj pozornici.

Danas je zvanično predstavljen i vizualni identitet drugog izdanja Garden of Dreams Festivala iza kojeg stoji kreativni dvojac Naida i Ismet Lisica. Inspirisan bosanskohercegovačkom kulturom i tradicijom koju i sam Festival baštini od svog nastanka, vizuali ovogodišnjeg izdanja Festivala u sebi sadrže prepoznatljive tradicionalne predmete kao što su ibrik, kadionica (zvana buhurdar) i šećerluk, oslikavajući "baštu snova“ kao mjesto susreta tradicije i savremenosti.

Svi ljubitelji elektronske muzike moći će uživati u tri dana i noći nezaboravnog provoda uz Festivalske Passove ili pojedinačne ulaznice za događaje. Ulaznice će se prodavati u nekoliko faza, a prva promotivna faza počinje polovinom februara. Sve informacije o ulaznicama potražite na zvaničnoj Facebook stranici.