Od 15. do 31. jula
323

Galija, Osvajači, Divlje jagode i mnogi drugi na ljetnom festivalu u Stocu

Klix.ba
Stolac (Foto: F. K./Klix.ba)
Stolac (Foto: F. K./Klix.ba)
Udruženje građana Iskra Stolac objavilo je spisak gostiju i datume koncerata na ljetnom festivalu u Stocu koji će biti održan od 15. do 31. jula.

"Imajući u vidu ko će sve zasvirati i zapjevati u malom gradu na Bregavi, očekuje se da će ovo biti jedan od najboljih i najbogatijih festivala dugo očekivanog nam ljeta 2019. godine. Imena poput članova rock grupe Galija, Osvajači, Divlje jagode, Aerodrom, Konvoj, Neno Belan i fiumensi su dovoljna da privuku pažnju mnogih Bosanaca i Hercegovaca. Za ljubitelje sevdaha Stocem će se čuti prekrasan glas Amire Medunjanin, a uz nju će biti i Boško Jović", saopćili su organizatori.

Predsjednik Seno Zekić se uz ostale članove UG Iskra Stolac nada i odazivu sponzora koji itekako mogu pomoći da se ovaj, a i svaki naredni festival u Stocu održi bez problema i ličnih finansijskih gubitaka.

"U Stolac preko ljeta dolazi puno naših ljudi iz dijaspore i zajedno sa stalnim mještanima, cilj im je da se svi dobro provedu, da uživaju i da Stolac vrate gdje mu je mjesto, a to je vrh kulturnih i sportskih dešavanja. U prelijepi Stolac su dobrodošli svi dobri ljudi", poručio je Zekić.

Karte su već u prodaji.